¿Quieres tener un cassette con un programa especial de DLV? Háznoslo saber

¿Quieres que te enviemos los artículos por correo? cast / cat / Más

23 de septiembre ,

Las agendas y las disponibilidades se han confabulado para impedir que reuniéramos quorum, con lo que debemos cancelar el programa de mañana.

¡Esperamos reencontrarnos la próxima semana!

Sin comentarios

17 de septiembre

L’empresa que gestiona el túnel del Pertús fa fallida i haurem de pagar els costos entre tots, la polèmica elecció del pregoner de les festes de la Mercè fa que Toni Albà en realitzi un d’alternatiu, l’aparell del PSC recolza Iceta a les primàries, comentem l’estat de salut de Hillary Clinton i l’Ajuntament de Barcelona prepara un pla contra la islamofòbia.

Recordeu que podeu dir-nos si esteu interessats en un programa especial del DLV enregistrat en un cassette a l’enquesta que apareix a la part de dalt del bloc.

1 comentario

17 de septiembre

Rita Barberá deja el PP pero se mantiene como senadora, se archiva la causa contra Lapuerta por su avanzada edad y estado de salud, pagamos unos antipsicóticos no muy buenos con dinero de todos, y Rusia prohíbe determinados portales porno al lema de “sal a la calle”.

Recuerda que en la parte superior del blog tenemos un enlace para que nos digas si te interesa que grabemos un cassette con un programa especial de DLV.

Sin comentarios

10 de septiembre

Parlem del tema del mes, el RUI, si s’ha de fer i conseqüències. Les esquerres celebren un acte conjunt i ens preguntem el paper del PDC en el futur. El PDC ha de defensar el seu nom i estatuts per a poder registrar el partit. Corea del Nord prohibeix el sarcasme i fa unes noves proves nuclears. Turquia entra contra ISIS com a contra-ofensiva a l’expansió kurda.

Sin comentarios

10 de septiembre


¡Estamos de vuelta!

Esta semana: Especulamos sobre si habrá elecciones el día de Navidad, Felipe González apuesta por cambiar los candidatos si hay terceras elecciones, Gargallo nos cuenta la carrera electoral en EEUU y el tema de los e-mails de Clinton, y los jueves avalan eliminar la pensión paternal a un “parásito social”

Por cierto, durante unos rato no se oye bien a Gargallo. Se nos ha roto un cable de micrófono y nos hemos dado cuenta mientras estábamos grabando. Pasados unos minutos se soluciona. Sentimos las molestias.

Sin comentarios

23 de agosto

Aprovechamos el intento de golpe de estado en Turquía para repasar el concepto del golpe de estado, cuales son los pasos que hay que llevar a cabo para hacerlo realidad, y lo ilustramos con algunos ejemplos históricos.

Filmografía recomendada: Capitanes de Abril.

2 comentarios

10 de julio

Como vamos a nuestro ritmo, dedicamos buena parte del programa de hoy a comentar el resultado de las elecciones, las sorpresas que conllevó, y los escenarios que se abren. En la segunda parte, hablamos de los recientes episodios de violencia racial que han tenido lugar en Estados Unidos..

3 comentarios

Comencem valorant el resultat de les eleccions a Catalunya, i passem a comentar les reaccions a la condemna del futbolista Leo Messi per frau fiscal. Seguim reprenent breument el tema del Brexit per comentar els desenvolupaments que han seguit, passem a analitzar l’incident de discriminació lingüística exposat pel cantant Quimi Portet, i tanquem amb l’acusació contra usuaris de forums d’internet per escriure injúries contra la Guardia Civil..

1 comentario

8 de julio ,
Comentarios desactivados en El filtre mata En castellano

La premsa americana, i per seguidisme la nostrada, ens han pintat un panorama d’una policia racista que va expressament a pels negres. Aixó, per ser breu, és fals.

Si es miren les estadístiques de criminalitat i morts, es veu que els morts negres a mans de la policia estan per sobre el percentatge de població negra, que és un 10% aproximadament (depén de la zona). El que no es compta és que la població negra està molt sobrerepresentada en el nombre de crims (el perqué ho comento després). Aixó fa que s’enfrontin a la policia molt més sovint, el que resulta en més morts dels que correspondria purament per població. Quan s’ajusten les dades tenint en compte aixó, resulta que els blancs i hispànics tenen un 50% més de possibilitats de ser morts en encontres amb la policia.

Perqué no es té aquesta percepció? Perquè la premsa només resalta instàncies de morts negres causats per policies blancs (i molt sovint usant casos on l’ús de la força és justificat!). Com a exemple, si jo m’informés del risc d’agafar un avió per el que apareix a la premsa, pensaria que tots els avions s’averien o s’estrellen, perquè són els casos que surten a les notícies. No es parla dels avions que tenen un vol “normal”.

En concret, cada dia hi ha uns 50 morts per violència als USA, uns 3 dels quals a mans de la policia. Si al cap de l’any ens arriben uns 4 casos per la premsa, aixó és un 0,02% del total. Vol dir que hi ha un filtre important per part de la narrativa periodística i que la imatge que arriba per la premsa no és representativa.

Per posar dos exemples recents, el mateix dia que morien dos persones negres per acció de la policia a Baltimore i Minessota, un home blanc va sofrir el mateix destí a Fresno. Aquest últim cap de setmana a Chicago hi ha hagut 64 persones ferides de bala, amb varis morts. Perquè no ha sortit a les notícies? En el primer cas, per ser víctima blanca, i en el segon, perquè pràcticament tots els casos eren delinqüents negres atacant a altres persones negres.

La pregunta és, qué pretén aquest filtre? Perquè d’entrada no té perquè ser dolent, totes les noticies venen filtrades d’una manera o altra. El problema és que la premsa porta anys construint conscientment una narrativa anti-policia i de racisme que simplement és falsa, és artificial. Tot respon a aquesta idea que ens intenten inculcar de que la policia és malvada i l’home blanc és el culpable de tots els mals. També es veu a les noticies d’aquí, tot i que s’hi substitueix l’eix de la raça pel de la nacionalitat.

El primer problema és que aquest clima inventat ha provocat un problema de racisme, aquest si real, dels negres contra la resta i contra els blancs en particular. Com a mostra només cal veure el discurs de Black Lives Matter, que fa quedar a l’ala militant de la cup com uns pàrvuls. Aquest discurs, promogut per la Casa Blanca i la premsa, és el que ha desembocat en els fets de Dallas.

El segon problema és que aquesta narrativa falsa contra la policia tapa molts problemes reals de les forces de l’ordre i les agències governamentals en general, com la creixent militarització. A Baltimore, Detroit i Chicago, per exemple, hi ha problemes enormes d’ordre públic, però no se’n parla perqué és inconvenient per la narrativa i perqué el cicle de notícies està saturat per l’enganyós #HandsUpDontShoot. No es parla ni es solucionen els problemes existents.

L’altre gran problema que també queda tapat per la narrativa és el racisme que SÍ que existeix de base. Quin és aquest, preguntareu? Són dos:

Primer, un que ja he mencionat de pasada, el racisme de negres contra blancs, i de fet, de negres contra tota la resta. Les estadístiques mostren sense dubte que el segment de població més racista dels USA és la negra. Aixó causa una sèrie de problemes que no es solucionen i que, de fet, empitjoren amb l’atmosfera creada per la premsa.

El segon racisme, i el més greu en la meva opinió, és el dels negres contra els propis negres. M’explico:

En general es té la percepció als USA de que les persones negres són menys capaces i més susceptibles de ser criminals o liar-la en general. Percepció que, de fet, té bastanta base en la realitat si un es mira les estadístiques. Però resulta que qui té pitjor percepció de les persones negres respecte les altres són precisament les persones negres. Qué significa?

Per vàries raons, la població negre tendeix a agrupar-se formant sub-poblacions en zones urbanes. Aixó facilita la creació de subcultura. La subcultura urbana negra glorifica el crim, les bandes, els “gangstas” i denigra el model de vida “blanc” i el matrimoni. Només cal escoltar el rap de fa uns anys o el hip-hop, música “urbana”. De fet, el pop actual té moltíssima influència que ve d’aquí.

És extrany que una subcultura que glorifica el crim i veu formar una familia o tenir feina i prosperar com esquirolisme s’automarginalitzi?

La premsa us dirà que aixó ve causat per les males condicions econòmiques causades pel racisme i etcétera. Tonteries. És molt més simple. Altres poblacions com la hispana i la xinesa van començar igual o pitjor i van sortir endavant. L’economia no és el problema. Fins que no es discuteixi i s’afronti la cultura victimista de la població negra no es solucionarà res. Aniria sent hora que les organitzacions polítiques que diuen ajudar a les minories se’n donessin compte.

Però, per si de cas, espereu sentats.

TL;DR: En resum, el “racisme” que veieu per la premsa és un no-problema que oculta altres problemes reals i els perpetua.

Comentarios desactivados en El filtre mata

2 de julio ,
Comentarios desactivados en Esta semana no hay programa, volvemos el 9 de julio

De nuevo no ha sido posible reunir suficientes tertulianos, así que de nuevo no es posible grabar esta semana.

Volveremos el próximo sábado dia 9, para el último programa de la temporada.

Comentarios desactivados en Esta semana no hay programa, volvemos el 9 de julio