¿Quieres que te enviemos los artículos por correo? cast / cat / Más

19 de Enero 2013

Ir a descargar

Ens preguntem què passaria si en Duran marxa d’Unió o bé CiU es separa, Alella comença a pagar el IRPF a l’Agència Tributària Catalana, torna la polèmica per les banderes, el TC suspén temporalment l’euro per recepta, i parlem sobre la campanya “envàs, on vas?” i el reciclatge

2 comentarios

 1. MaTa
  Sábado, 19 de Enero de 2013 a las 20:52 | #1

  Jo també estic d’acord en que el millor del DLV es a l’entremig. Bonus extra per els que escolten en directe :P
  Jo no estic d’acord en menysprear el reciclatge. Que no sigui econòmicament sostenible no vol dir que no s’hagi de fer. Si no es reutilitzen els recursos, pot arribar un moment en que no hi hagi mes recursos d’aquells i en canvi un munt de brossa als abocadors. El reciclatge no es cap “xorrada”.
  PD: Avui s’ha fet el troll i no s’ha vetat!!

 2. J
  Martes, 22 de Enero de 2013 a las 14:02 | #2

  Quin enorme munt de barbaritats ha dit el Troll de torn!!!

  El reciclatje de molts materials es economicament molt viable. El reciclatje de vidre i metall (especialmente l’alumini) suposen uns costos molt inferiors al d’extreure el mineral i procesar-lo. En l’alumini s’arriba a uns estalvis energetics del 70%!! El vidre un 30%, els metalls ferrics també al voltant del 30%. Respecte al paper els costos també son molt favorables al reciclatje (veure http://es.wikipedia.org/wiki/Reciclaje_de_papel).

  El més complicat es el plàstic, ja que per reutilitzarlo es requereix separar els diferents tipos de plàstic, pero actualment existeixen alternatives com la pirólisi que bàsicament transformen una barreja de plàstics en combustible i que degut a la devallada en la tasa de retorn energètic del petroli es també una opció a considerar.(http://plastics.americanchemistry.com/Sustainability-Recycling/Energy-Recovery/Environmental-and-Economic-Analysis-of-Emerging-Plastics-Conversion-Technologies.pdf)

  L’altre barbaritat que ha dit el megaTroll ha estat referente a l’energía eolica. L’energia eolica te una tasa de retorn energetic superior a l’energía solar i també superior a la del petroli en molts cassos. Es una tegnología neta i a Espanya tenim la sort de comptar amb empresses de referencia mundial en I+D d’aquest camp. El gran problema que tenim a espanya es que tenim una plataforma continental molt petita que ens fa molt més difícil poder posar parcs eolics marins, que son els que tenen un régim de vents més constant (per les diferencies de temperatura entre el mar i la terra).
  Respecte a l’energía solar encara queda molt camí per correr. Tot i així hi ha paisos productors de petroli, que ja estan traspassant el pic de hubbert i están posant molts diners en recerca i desenvolupament d’energía solar i altres alternatives (http://www.ingenieros.es/noticias/ver/arabia-saudita-rica-en-petroleo-y-con-futuro-renovable/2415)

 1. Sin trackbacks aún.
Comentarios cerrados.