¿Quieres que te enviemos los artículos por correo? cast / cat / Más

17 de Septiembre 2016

L’empresa que gestiona el túnel del Pertús fa fallida i haurem de pagar els costos entre tots, la polèmica elecció del pregoner de les festes de la Mercè fa que Toni Albà en realitzi un d’alternatiu, l’aparell del PSC recolza Iceta a les primàries, comentem l’estat de salut de Hillary Clinton i l’Ajuntament de Barcelona prepara un pla contra la islamofòbia.

Recordeu que podeu dir-nos si esteu interessats en un programa especial del DLV enregistrat en un cassette a l’enquesta que apareix a la part de dalt del bloc.

1 comentario

 1. Javier Teruelo
  Domingo, 18 de Septiembre de 2016 a las 10:31 | #1

  Bon deia:

  Estava sentint la part del programa sobre la islamofòbia i el conflicte ètic entre laicisme i la seva resposta diferenciada -i esquizofrènica- envers el cristianisme i l’Islam…

  Encara que pot semblar una simplificació, podria ser una explicació: No tenim experiència d’un Islam que doni suport a regims repressius sobre nosaltres mateixos -si sobre els altres, però això sempre és interpretable-; no tenim un Islam associat des del segle XIX al reaccionarisme més brutal i partidari de l’absolutisme (o règims previs com el de Paquito I el Hidráulico). De fet, fins i tot podríem simplificar que les dictadures militars als països islàmics darrerament han anat més associades al laicisme tot i fer servir després la religió per mantenir-se.

  En resum, tornem a l’argument de sempre tot i que no m’agradi: Sembla que, actualment, la línea general de l’Islam és la del catolicisme hispànic del segle XIX com a mínim, si no el de la Contrarreforma.

  I ja sabem com funcionava el tema.

  De la mateixa manera, si aquest moviment va lligat a l’estabilitat econòmica de l’Aràbia Saudí com heu suggerit -i és ben possible- es planteja un escenari molt desagradable.

  Solució? Ni idea.

 1. Sin trackbacks aún.
Comentarios cerrados.