¿Quieres que te enviemos los artículos por correo? cast / cat / Más

15 de Mayo 2016

Volvemos después de un parón demasiado largo para hablar de un conflicto importante en la historia reciente de Europa: Las guerras de Yugoslavia (1991-1995), donde serbios, bosnios, y croatas fueron protagonistas de un conflicto que devolvería a Europa horrores que creía ya desterrados..

5 comentarios

 1. Joan Abelló
  Domingo, 22 de Mayo de 2016 a las 00:12 | #1

  Gran programa ! Recuerdo, por la prensa, claro, la crueldad
  de los francotiradores. No siempre tiraban a matar. Tiraban
  a herir para atraer a otras personas y hacer más daño.
  La guerra llegó a Bosnia sobre el 92, sólo 8 años más tarde
  que el país hubiera organizado los JJOO de invierno del 84.
  Recuerdo tambien que antes de empezar la guerra, había noticias
  breves en los periódicos acerca de la tensión en los estadios
  de fútbol. Y las quejas de los no serbios cuando los
  serbios y montenegrinos prácticamente copaban las selecciones
  yugoslavas.

 2. Jose Juan saga
  Domingo, 22 de Mayo de 2016 a las 00:56 | #2

  Me ha encantado el programa. Felicidades. Una de las profesoras de catequesis perdió su hijo en esa guerra.

  La última de Europa y la sin razón de usar i
  Historias pasadas para fome tarde el odio y el enfrentamiento :(

 3. Matthew McTree
  Domingo, 22 de Mayo de 2016 a las 16:19 | #3

  Nois, si encara no heu gravat la segona part tractant de la guerra a Kosovo i tal, doncs heu d’incloure la postdata més surrealista de tot aquell pollastre que s’ha muntat allà a baix. Em refereixo a la realització d’aquell somni de reconstruir una nova ciutat encara més vella que l’anterior de que parlaven els serbis bosnians, però dut a terme per part dels macedonians a la seva capital. El projecte “Skopje 2014” és realment una meravella, el partit hegemònic va fotre al centre de la petita capital un munt d’estàtues gegantesques de tots els personatges històrics contestats dintre del país i per altres països. I així han pogut fer més macedonià llocs anteriorment associats més amb altres comunitats nacionals. Que no es estrictament neteja ètnica, però diguem-ne que és redreçar l’habitació una mica.

  Com no podia ser d’una altra manera, els personatges inclusos glorifiquen l’historia del partit hegemònic enllaçant la seva historia amb revolucionaris de l’imperi otomà fins als grans herois d’antiguitat com ara, Alexandre magne. L’estàtua d’ell, de 25 metres d’alçada a dalt del seu cavall és tan gran que hi pot caber un home estirat dintre de la polla del cavall. Van gastar una pasta gansa, de propòsit, i tot per fer-ho una impensable baixada de pantalons per governs subseqüents retirar els imatges. Aleshores el país s’haurà d’acostumar a una immensa mostra de propaganda monumental que marginalitza comunitats com els albanesos que formen una quarta part de la població, i la política estrangera amb Grècia quan es tracta de temes indentitaris ja està escrit en pedra també. Investigueu el tema, us anirà el rotllo, confieu en mi.

 4. Galceran O.
  Lunes, 23 de Mayo de 2016 a las 12:58 | #4

  @Joan Abelló
  No eres la primera persona que nos comenta que recuerda especialmente el tema de los francotiradores. Veo que fue algo muy impactante a lo que los medios de comunicación prestaron mucha atención.

  @Jose Juan saga
  ¡Gracias por tus elogio! Entiendo que tu catequista tenia un hijo que era casco azul (¿o era de origen yugoslavo?).

  @Matthew McTree
  En principi la segona part no inclourà la guerra de Kosovo, ens centrem en tancar la “ronda” de 1991-1995. Però certament això que ens comentes és tant demencial que segur que té interès. Ens ho mirarem, qui sap si més endavant tornem als Balcans, perquè com deia Churchill és una regió que genera més història de la que pot consumir.

 5. Jose Juan saga
  Martes, 24 de Mayo de 2016 a las 01:37 | #5

  Era de los cascos azules era español, del ET, iba en un tanque

 1. Sin trackbacks aún.
Comentarios cerrados.