¿Quieres que te enviemos los artículos por correo? cast / cat / Más

30 de Junio 2012

Descarregar

Parlem sobre les noves sentències que ataquen la Normalització lingüística, els nous recàrrecs als fàrmacs, el sistema sanitari americà anomenat Obamacare i un estudi sobre el penis com a dispositiu de desplaçament de semen

3 comentarios

 1. Lunes, 2 de Julio de 2012 a las 22:33 | #1

  Al final, en heu recordat aquest video: http://www.youtube.com/watch?v=eC0IXFKULuI

 2. Juan Manuel
  Sábado, 7 de Julio de 2012 a las 09:02 | #2

  Mireu, de la mateixa manera que en zones de Barcelona s’ha de fer immersió en català, a zones de Lleida o Girona s’hauria de fer en castellà. Els raonaments són els mateixos. I això de què es dominen les dues llengues, ho sneto, però no és veritat. El curs passat va venir a la Universitat de Lleida un professor visitant castellanoparlant, i alguns alumnes eren incapaços de mantenir una conversa emb ell. Ja sé que sembla mentida, i em direu que és impossible, però és la meva experiència i així ho explico. I, per cert, perquè no comenteu els diferents nivells dels examens de selectivitat, eh?

 3. Sábado, 7 de Julio de 2012 a las 16:01 | #3

  Juan Manuel, et passo algunes xifres. Evidentment, nosaltres no podem estar a diversos llocs alhora, i no coneixem totalmente la situació a Lleida (o Vic, per exemple). Però el que està clar és que el castellà es fa servir més, i és més conegut que el català.

  http://www20.gencat.cat/docs/Llengcat/Documents/Informe%20de%20politica%20linguistica/Arxius/10_V_noves_dades.pdf

  Casos particulars n’hi ha a totes bandes, i estic convençut de el que dius és veritat, però una flor no fa estiu!

 1. Sin trackbacks aún.
Comentarios cerrados.