¿Quieres que te enviemos los artículos por correo? cast / cat / Más

11 de Abril ,
El Carles Molina, un oient del programa que treballa en patents, ens ha enviat un correu ampliant la informació sobre la pèrdua de la marca AVE per RENFE. Com que aquest dissabte descansem, no volem deixar perdre el tema i publiquem el correu amb el seu permís, moltes gràcies!
 
(Oyentes del resto de España: podéis usar el botón de traducción que encontraréis justo debajo del título de este post)

Bones!

Vagi per davant que, malgrat que ara treballo en patents, ni fa molts anys que m’hi dedico ni, encara menys, soc expert en marques.

Els mitjans han explicat la notícia de forma força esbiaixada: per les notícies sembla que RENFE es dediqués a contestar un cop i un altre en castellà. He fet un cop d’ull ràpid a l’expedient (és public) i realment no va ser així.

El problema comença quan reben una oposició a la marca i volen apelar a la decisió (2014), sembla que hi ha pel mig un canvi de representant que possiblement acaba d’enmerdar-ho tot. El nou representant em penso que està en plantilla de RENFE, però no hi posaria la mà al foc.

Per apelar una decisió calen dos parts: una notificació de que es vol apelar i uns arguments (grounds of appeal), la primera part cal omplir-la abans i es deixa més temps pels arguments.

La cosa falla a la notificació, és un formulari estándar que està en diversos idiomes… imagino que amb les presses tiren del primer que troben, en castellà. Pel que sigui se’ls hi passa que cal traducció. Aquí el nou representant no va fer bé la seva feina i infereixen de les respostes de la EUIPO que tot és correcte. Per cert, el que fan inicialment és enviar la notificació d’apelació per duplicat, suposo que per assegurar-se, suposo que per això es diu que van enviar diversos documents en castellà… bé, són els mateixos duplicats, no són en resposta a res.

En el fons no és més que un error formal i, de fet, la resta de comunicacions, inclosos els grounds for appeal estan en anglès.

Bé, sembla que ningú se n’adona i que no reben la notificació per fax on els hi diuen que se’ls hi acaba el termini per presentar una traducció. Pel que diuen, el fax no el van rebre…

Degut a que no s’ha seguit el procediment, l’apelació es pren com a inadmissible i es manté la decisió anterior (en contra de Renfe).

Imagino que, com la cosa pinta magre i se’ls hi escapa de les mans, decideixen contactar amb un buffet extern per tal d’intentar sol·lucionar el tema. Aquests presenten un escrit que s’intenta agafar a on pot (l’he mirat per sobre i sembla força hàbil però no té massa res de sòlid).

Al 2015 s’emet la decisió: la restitutio no és acceptable i es fa ferma la decisió anterior. El motius bàsics són:
– No han presentat cap evidencia convicent que no rebesin el fax, ni tan sols un llistat de documents rebuts aquell dia. Només els testimonis de parts interessades.
– Encara que el fax no s’hagués rebut, això no eximeix de respectar el termini, de fet, la notificació de la EUIPO és “de cortesia”.

Desconec el reglament de marques, però el segon punt em quadra amb que el termini es dispara un mes després d’enviar els documents en l’idioma que no toca. Normalment quan les notificacions són obligatories, el termini es dispara des de la notificació.

Sembla que van portar el cas als tribunals i aquests ara han acabat donant la raó a la EUIPO.

En resum: va ser una cagada formal amb un formulari (m’ensumu que algun pobre becari que tampoc tenia massa experiència) el nou representant no va ser prou diligent al revisar l’expedient i “misteriosament” es va perdre un fax… però el discurs que ens ha arribat a tots de que tot vé per l’encaparrament de contestar en castellà em sembla directament fals.

Oju! no seré jo qui defensi a RENFE… però les notícies d’aquest cas una de dos: o buscaven el titular tendenciós o simplement no saben ni de qué parlen… o les dues. Business as usual.

Comentarios desactivados en Més informació sobre la marca AVE

Comentarios cerrados.