¿Quieres que te enviemos los artículos por correo? cast / cat / Más

22 de Septiembre 2012

Descarregar

La reunió fallida entre Rajoy i Mas obre el programa, on ampliem les opinions de la setmana passada amb noves col.laboracions. Després comentem la reforma educativa que ha aprovat el PP, amb les seves parts bones i dolentes.

2 comentarios

 1. Friki del año 2005
  Miércoles, 26 de Septiembre de 2012 a las 16:06 | #1

  Tinc una pregunta que probablement entra en la categoria de “temes tècnics que es solucionen parlant i no són un impediment seriós per la independència”.

  Tinc el temor de que en el cas de que hi hagi una independència obtinguda de manera no gaire amistosa, Catalunya quedi fora del Euro. Donat que construir les institucions de un estat de ben segur provocarà un parell d’anys de daltabaix econòmic, no és previsible una devaluació i una gran fugida de capital?

  Per exemple, en el meu cas, visc fora de Catalunya. Però com cada dos anys canvio de país, envio els meus estalvis a Catalunya. Si es plantegés la situació, tinc ben clar que m’enduria els meus diners ben lluny. I si ho faig jo, amb més motius ho farien les poques grans fortunes que encara deuen tributar a Catalunya.

 2. Galceran Orriols
  Jueves, 27 de Septiembre de 2012 a las 10:54 | #2

  @Friki del año 2005
  És una bona pregunta. Tanmateix, no tinc tant clar que quedar fora de l’Euro signifiqués deixar de fer servir Euros i passar a una moneda devaluable.

  Significaria no tenir seient al BCE, etc., però hi ha un grapat de països petits que fan servir el U.S. Dollar com a moneda encara que no tenen res a dir a la Reserva Federal. La idea seria fer el mateix amb euros.

  Seria interessant que algun savi econòmic expliqués en quina mesura això és viable o no.

 1. Sin trackbacks aún.
Comentarios cerrados.