¿Quieres que te enviemos los artículos por correo? cast / cat / Más

31 de Marzo 2012

Descarregar

Dediquem tot el programa a parlar sobre la vaga general, els sindicats, les manifestacions i finalment els aldarulls que s’hi van produir

8 comentarios

 1. entropico
  Lunes, 2 de Abril de 2012 a las 17:10 | #1

  Jo crec que les vagues generals s’haurien d’haver fet quan va avisar-nos el banc d’Espanya: l’any 2003

  Però clar, “estabamos tan agustito” manifestant-nos ludicament amb consignes xorres (com be dieu) contra el prestitx, “La Guerra” (amb majuscules), a favor de la igualtat i en defensa dels arbres de madera noble…

  La gent no volia saber res de crisi ni de drets laborals al 2003,2004,2005,… Es negaven rotundament a veure la realitat.

  Ara és una mica tard.

 2. Lunes, 2 de Abril de 2012 a las 18:20 | #2

  Si no recordo malament, la manifestació mes gran dels últims 25 anys a Barcelona em sembla que va ser la del “no a la guerra” (pense que van comptar prop de 750.000 persones).

 3. Martes, 3 de Abril de 2012 a las 23:41 | #3

  1. La CGT i la CNT no són el mateix sindicat. Mal que ens pesi a alguns.
  2. Reduir la trajectòria de la CNT (o pitjor, la de l’anarquisme) a certs episodis de la Guerra Civil és (com a poc) reduccionista. Avui per primer cop a la meva vida m’han entrat ganes de vomitar escoltant la ràdio, quan l’Antoni Puigverd, amb el seu aire de seminarista enterat, afirmava que l’anarquisme busca PER DEFINICIÓ la destrucció de tot plegat. Galceran, ets vuit vegades més intel·ligent que el Puigverd. Demostra-ho.
  3. I sobre els disturbis al carrer… millor m’ho callo que el Galceran es posa violent. ;p

 4. Martes, 3 de Abril de 2012 a las 23:57 | #4

  (Matís sobre 1.: No són el mateix sindicat però van convocar plegats la mani que va baixar per Pau Claris)

 5. Galceran Orriols
  Miércoles, 4 de Abril de 2012 a las 10:41 | #5

  Demano disculpes per la confusió CNT-CGT, però faré allò tant bonic de passar-li la culpa a altri, i és que quan el Rossell va transmetre el missatge del Crespo, va dir CNT (és una confusió fàcil per la similitud fonètica de les sigles), i a partir d’aquí vam seguir amb la CNT.

  Certament el que vaig fer és reduccionista, però no deixaré passar l’oportunitat de recordar el passat criminal de la CNT, de la mateixa manera que quan es menciona a Francesc Cambó sempre acaba sortint el fet que va donar suport econòmic a Franco durant la Guerra Civil, a pesar de la seva trajectòria política i com a mecenes. Cadascú té el seus dimonis…

  I dir que l’anarquisme ho vol destruir tot… La qüestió és si de manera física (que imagino que és el que deia Mn. Puigverd) o referint-se a les estructures socials-econòmiques existents. La primera part és competència de la policia, la segona hauria d’entrar en el camp debat polític.

  I sobre els disturbis al carrer… recorda la Miranda Warning: Tot el que diguis podrà ser usat en contra teva.

 6. Friki del año 2005
  Miércoles, 4 de Abril de 2012 a las 15:47 | #6

  Heu comentat que hi ha gent que no va fer vaga per manca de consciència social, per pressió patronal o per pensar que no serveix per res.
  Em sembla que també val la pena dir que hi ha gent que no fa vaga per què no considera que la reforma laboral sigui dolenta. És ben cert que a priori a ningú li agrada perdre drets, però també és defensable la opinió de que sense una reforma laboral salvatge, l’economia del país pot no ser reflotable al curt i mig termini.
  Jo, si visqués a Espanya no hagués fet vaga precisament per la sensació que tinc de que la reforma laboral no pot empitjorar les coses gaire, i que més val que la gent tingui una feina precària en comptes de no tenir feina que és el que passa ara. Això sí, sempre i quan sigui una mesura transitòria mentre es fan les reformes administratives pertinents per millorar el teixit productiu i la eficiència del país , cosa per la qual ben bé ens hi podem passar 10 o 15 anys.

 7. oyente_asiduo
  Domingo, 8 de Abril de 2012 a las 04:10 | #7

  Con el mayor de los respetos deciros que no hablo catalán y me costó horrores entender algo de los primeros minutos, lo cual me desanimó completamente. Dijisteis que lo ibais a poner un poco más fácil por el hecho de hablar de la huelga general pero nada. Por lo demás siento interrumpir el hilo de discusión. Felicitaciones por el trabajo y la colaboración de todos los que hacéis posible DLV, es muy interesante escucharos cada semana

 8. Domingo, 8 de Abril de 2012 a las 15:14 | #8

  @oyente_asiduo
  Muchas gracias por intentarlo y por tu comentario. Ya hay varios oyentes que nos han reconocido que han aprendido catalán despacito, gracias a escuchar nuestro programa. Si el tema te interesa te animamos a que lo vuelvas a probar más adelante.

  Un abrazo

 1. Sin trackbacks aún.
Comentarios cerrados.